Translate

publicitate 1

REGULI PENTRU O VIATA SANATOASA



  Natura te ajuta vara sa ai o sanatate mai buna

  Vara ai parte de o explozie de nutrienti si vitamine care te ajuta sa iti menti corpul in forma maxima, asa ca trebuie sa stii ce sa alegi pentru a avea parte de rezultate maxime.
  Iata care sunt alimentele care te vor ajuta cel mai mult sa ramai sanatos:
Capsunile pentru o piele protejata
 O cana de capsune iti ofera 160% din necessarul zilnic recomandat de vitamina C,astfel incat pielea sa produca colagen. Asfel ,epiderma ta va fi ferma si elastica. In plus este prevenita si imbatranirea prematura, scazand efectul radicalilor liberi care se gasesc peste tot prin atmosfera. Esti pazit de soare, poluare si de alte elemente nocive.
Redu durerea musculara cu cirese
 Ciresele contin acid elagic ( este un compus fenolic care inhibeaza multiplicarea celulelor canceroase si tot odata previne aparitia si dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele cu predispozitie pentru cancer) care are efect antiinflamatorsi calmeaza durerile muschilor. fie ca mananci cirese sau bei suc natural din aceste fructe, te vei simti imediat mai bine dupa febra musculara de la sala.
Imbunatateste-ti vederea cu spanac
 Desi oamenii cred ca morcovii sunt cei mai buni pentru vedere, o cana de spanac are mai mult beta-caroten. Compusii sai se transforma in vitamina A si ajuta corneea. Incearca sa mananci aceasta leguma verde de cel putin 3 ori pe saptamana.
Ai o tensiune arteriala mai buna cu ovaz
Ovazul contine , arginina un aminoacid care imbunatateste circulatia sangvina din intregul corp. In plus, iti scade nivelul de colesterol si creste libidoul.
Scapa de respiratia urat mirositoare cu scortisoara
Scortisoara, alaturi de busuioc, cimbru si alte mirodenii asemanatoare, te lasa cu respiratia proaspata, curatandu-ti atat dintii cat si limba si eliminand bacteriile din cavitatea bucala. Presara scortisoara peste cerealele de dimineata si nu vei mai avea astfel de probleme.
Zece pasi ca sa aveti o vara sanatoasa
Fiecare anotimp pune probleme specifice pentru sanatatea noastra. Totodata fiecare anotimp ofera oportunitati specifice de a ne ameliora starea generala. Trebuie sa profitam de ceeace ne ofera mediul, dar sa nu abuzam.
1. Mersul pe jos: mergeti pe jos cel putin 10 minute zilnic. Se recomanda in orice sezon, 20 pana la 40 de minute de mers pe jos, seara dupa apusul soarelui sau dimineata, foarte devreme, pe racoare.
2Apa: consumati cel putin 2 litri de apa zilnic. In timpul verii pierderea prin transpiratie este semnificativa, ca urmare a incalzirii excesive a aerului, de aceea se va consuma aceasta cantitate de apa pe zi. Asfel se pot evita senzatiile de lesin, ameteala nejustificata care apar ca urmare a deshidratarii.
3. Dieta: pastrati-va sanatatea cu o dieta echilibrata si care sa contina neaparat fructe si legume. La consumul de apa de 2 litri pe zi, dieta bogata in legume si fructe proaspete  va aduce necesarul de oligoelemente si vitamine, responsabile de starea de vitalitate.
4. Expunerea la soare se face cu moderatie: si se face in doua etape:
 -dimineata, intre orele 8.00 si 10.00
 -seara dupa orele 17.00
Indiferent de momentul zilei, pastrati-va corpul acoperit cu haine usoare din tesaturi naturale, in culori deschise si lejere.
5. Lotiunile de plaja: folositi factorul de protectie potrivit tipului dvs. de ten. Aplicarea lotiunilor antisolare se repeta la fiecare 20-40 de minute pe toata perioada expunerii. Pentru pielea foarte sensibila si pielea de bebelus exista creme dermato-cosmetice cu FP peste 40, respectiv 50, care pot fi aplicate, dar ramane indicatia timpului limitat la soare sub 2 ore si pastrarea imbracamintii lejere, precum si utilizarea palariilor si ochelarilor de soare si a umbrelelor care ajuta la evitarea arsurilor solare.
6. Atentie la ochii: folositi ochelari de soare certificati cu un filtru UV potrivit. Trebuie sa stiti ca ochelarii de soare nu sant doar un accesoriu la moda, ei ne protejeaza ochii de razele ultraviolete nocive si care ne pot provoca o serie de probleme oculare, de la cataracta la arsuri ale corneei.
7.Daca aveti probleme cu supraponderabilitatea, slabiti. In timpul verii este usor sa ti o dieta ca urmare a diversitatii alimentelor de pe piata. Este momentul sa apelati la un medic nutritionist care sa va ghideze pentru a obtine o silueta cu care sa va mandriti pe plaja.
8. Odihniti-va suficient. Fiti consecventi cu programul vostru de somn si incercati sa dormiti cel putin 7 ore pe zi.
9. Renuntati la fumat. Este un lucru stiut si poate chiar un cliseu, dar fumatul este daunator. Vara este momentul optim sa va lasati de fumat.
10. Nu abzati de consumul de alcool. Alcoolul deshidrateaza, face vasodilatatie la nivel tegumentar.
Daca doriti un tricou personaliza click <a href="https://fineartamerica.com/shop/tshirts">t-shirts</a>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu